Το ιδανικό γεύμα για τις χειμωνιάτικες μέρες. Απολαυστική χορτόσουπα , σούπερ θρεπτική και δυναμωτική. Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Ανάλογα με τα γούστα μας προσαρμόζουμε και τα υλικά μας. Το μυστικό για να γίνει πιο νόστιμη η σούπα μας είναι τα λαχανικά να τα ψήσουμε στο φούρνο και μετά να τα πολτοποιήσουμε. 

Υλικά: για 4 άτομα

1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα

4 καρότα

2 γλυκοπατάτες

2 κρεμμύδια

1/2 σελινόριζα 

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητική μεμβράνη, και αφού έχουμε κόψει τα λαχανικά μας σε μικρά κομμάτια, τα λαδώνουμε καλά και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να σκουραίνουν οι άκρες τους. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μπολ και πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός.  Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι, λίγο λεμόνι  και λάδι ενώ συνοδεύουμε αν μας αρέσει με μια κουταλιά γιαούρτι ή τυρί κρέμα.