Είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα κέικ που έχουμε δοκιμάσει. Ιδανικό για τον καφέ αλλά και για τα παιδιά. Γίνεται μόνο με ένα μπολ ανάμιξης και διατηρείται για μέρες ζουμερό και φρέσκο. Επίσης η συγκεκριμένη συνταγή παίρνει διάφορους αυτοσχεδιασμούς ανάλογα με τα υλικά που έχουμε στο σπίτι μας. Θα σας παρουσιάσουμε διάφορες εκδοχές που έχουμε δοκιμάσει και τις έχουμε λατρέψει.

Συστατικά

1.5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. (αν δεν έχουμε, σε αλεύρι γοχ θα βάλουμε 1.5 κουταλάκι μπέικιν παουντερ)

1.5 κούπα ζάχαρη 

0.5 κούπα κακάο

2 αυγά

3/4 κούπας λάδι ελαφρύ

1 κούπα γάλα (έχουμε βάλει και σόγιας και αμυγδάλου και καρύδας με τέλειο αποτέλεσμα)

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 κουταλάκι κοφτό σόδα

0.5 κουταλάκι αλάτι

Ένα σφηνάκι λικέρ (αν θέλουμε)

2 βανίλιες

Ένα αβοκάντο λιωμένο με πιρούνι ή 2 μπανάνες, ότι έχουμε διαθέσιμο.(αν θέλουμε ) 

Καρύδια ή φουντούκια χοντροκομένα του πάνε πολύ. Προεραιτικά και αυτά.

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανάμειξης και τα ανακατεύουμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός για δυο λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η συνταγή είναι για δυο μεσαίες μακρόστενες φόρμες ή τρεις φόρμες μιας χρήσης. Ανάλογα με την χωρητικότητα της φόρμας μας επιλέγουμε. Βάζουμε αντικολητικό χαρτί ψησίματος για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε απλά να βουτυρώσετε και αλευρώσετε το σκεύος σας. Προσέχουμε μόνο η ζύμη να είναι περίπου μέχρι τη μέση γιατί φουσκώνει πολύ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και περίπου στα 45 με 50 λεπτά ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν το κέικ μας έχει ψηθεί. Αν βγαίνει καθαρό , είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει και επιλέγουμε αν θα βάλουμε κάποιο γλάσσο για να το απογειώσουμε εντελώς. Έχουμε δοκιμάσει με πραλίνα, με κουβερτούρα λιωμένη στα μικροκύματα αλλά και σκέτο με άχνη. Δοκιμάστε το θα το λατρέψετε.